ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ' ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
23 Ιουν 2020

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ' ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα λιθόστρωτα δρομάκια, οι βόλτες στο λιμάνι, η μαγεία της θάλασσας, η ελευθερία ήταν κάποιες από τις πηγές έμπνευσης του Έλληνα Νομπελίστα, Οδυσσέα Ελύτη. Ακούγοντας τα μελοποιημένα ποιήματά του ταξιδέψαμε κι εμείς νοερά στα όμορφα νησιά του Αιγαίου, αισθανθήκαμε την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού και το δροσερό βραδινό αεράκι της ακροθαλασσιάς.

Η αίσθηση αυτή μας συνεπήρε τόσο που μας οδήγησε στη λαχτάρα για δημιουργία δικών μας ποιημάτων με θέμα το αγαπημένο σε όλους μας καλοκαίρι. Κάθε στίχος του και μία εικόνα, συνήθως μη ρεαλιστική, πολύ ενδιαφέρουσα για να την εκφράσεις μέσα από ένα κολάζ. Άλλωστε το ίδιο έκανε κι εκείνος, κάθε ποίημά του κι ένα δικό του αντίστοιχο κολάζ. Όσον αφορά τη ζωή του, δε σταθήκαμε σε μια απλή αναφορά των κυριότερων σταθμών αλλά προσπαθήσαμε να εμβαθύνουμε κατανοώντας πως όλα όσα έζησε, επηρέασαν τελικά την τέχνη του, τα ποιήματά του.    

Αύριο φθάνει επιτέλους η μέρα που θα σας παρουσιάσουμε ένα όμορφο βίντεο με όλα όσα μάθαμε για τη ζωή και την τέχνη του αλλά και όλα όσα εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες